In Nederland hebben we 5 wadden eilanden, vroeger op school leerde je een ezelsbruggetje: TVTAS. Deze eerste letters staan voor de eiland naam:

T = Texel
V = Vlieland
T = Terschelling
A = Ameland
S = Schiermonnikoog

Onze voorkeur is in de loop der jaren op het mooie eiland Ameland gevallen, het is een prachtig eiland met 4 dorpen erop: Nes, Buren, Ballum en Hollum. Het eiland kent een uitgebreid fietspadennet door duinen, bosschages en een mooi fietspad aan de wadkant. in de dorpen zie je nog verschillende oude woningen uit vroegere tijden, maar ook nieuwe huizen ertussen. Voor ons is dit het eiland bij uitstek. Vanaf Holwerd vertrekt de boot, er zijn er twee: de Sier (vernoemd naar het verdwenen dorp Sier nabij de vuurtoren) en de Oerd (vernoemd naar het natuurgebied recht gelegen op het eiland). In 45 minuten sta je op het eiland wat ook toegankelijk is voor auto verkeer. De historie van het eiland is rijk, de walvisvaart, de vissers het leed wat er is geleden. Vele dingen staan beschreven op het internet en natuurlijk in diverse boeken. 

 

Wij komen nu al enkele jaren op het eiland en we hebben dan ook een vast adres gevonden waar we heerlijk kunnen verblijven, net achter, of voor, het vliegveld, vlakbij het mooie Ballum. 
Het huisje wat wij al enkele malen hebben bezocht heet "Ouwe Polle" een mooi 4 persoon huisje, en volgens de verhuurder behoren wij tot de stamgasten van zijn huisje.